Lukk

Rådgivende ingeniører innenfor elektro, bygg og VVS mangler en standard for tette gjennomføringer mellom yttervegg og grunn. Det er et gjennomgående problem med vann- og gasslekkasjer, og spesielt innsiden av trekkerør trenger bedre spesifikasjoner (der er også gnagere et stort problem i tillegg til vann og gass). I noen tilfeller blir det spesifisert å bruke branntettinger, men yttervegg mot terreng er ikke en branncelle, og disse tettingene egner seg ikke.

For privateide prosjekter kan man bruke produktnavn, men for offentlige anbud må man sette funksjonskrav. Entreprenørene er i konkurranse og bruker rimeligste tilgjengelige løsning i mangel på en detaljert spesifikasjon, som ofte betyr det ineffektive byggskummet eller andre udokumenterte løsninger som støp og svellebånd. Dette gir bare lekkasjer og større problemer frem i tid.

CSD besøker jevnlig rådgivende ingeniører og holder presentasjoner for å formulere problemstillingen og bistå med å løfte kravspesifikasjonene, slik at entreprenører får priset anbud på likt grunnlag. Dette sikrer at man får produkter som virker.

Nedenfor følger et eksempel vi har hjulpet med å forfatte(skrevet i kursiv nedenfor, se også bilde 2 øverst), som fritt kan kopieres. Merk forbudet mot byggskum og andre udokumenterte løsninger. Offentlige anbud sier ingenting om å ikke tillate produkter man vet ikke virker. CSD har et produkt, Nofirno (klikk her), som oppfyller alle disse behovene, men denne spesifikasjonen er utformet for åpen konkurranse mellom alle kvalifiserte produkter.

Kontakt oss

Vi svarer deg i løpet av kort tid

Ansvarlig bygg og anlegg

Orientering

Tetting av alle rørgjennomføringer etter at kabler er ført inn i stasjon utføres av elektroentreprenør. Reserverør kan terses. For øvrige gjennomføringer hvor det er lagt faste kabler skal det benyttes en tettemasse som:

  • Levetid på minimum 25år
  • Trykkmotstand på minimum 0,3bar
  • Tåler vibrasjon, strekk og temperaturvariasjoner (-30°C og + 60°C)
  • Er elastisk og halogenfri
  • Tåler UV, Saltvann, vind – alle værforhold.
  • Være vedlikeholdsfritt

NB! Tetting med byggeskum, betong, isolasjon, etc. er ikke tillatt

Ta gjerne kontakt med oss for en innføring til problemer med gjennomføringer eller hjelp til beskrivende tekst.

  • © 2021 CSD All rights reserved
Send e-post Ring meg
Lukk

Vi vil gjerne høre fra deg

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.